„Antreprenor 4×4 cu tractiune integrala”. Un proiect pe… 4 roti

BUCURESTI, 29 Mai 2014 – Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala (CAIES), Centrul Roman de Educatie Economica (CREE) si INTEGRA Romania au lansat joi, 29 mai, „Antreprenor 4×4 cu tractiune integrala”. Proiectul urmareste sa dezvolte capacitatea oamenilor din mediul rural de a se integra pe piata muncii, in special prin demararea propriilor afaceri.

„Antreprenor 4×4″ se adreseaza persoanelor inactive, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si celor care lucreaza in agricultura de subzistenta, din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu si Bucuresti-Ilfov (4 regiuni de devoltare).

Proiectul este “asezat” pe 4 roti, fiecare roata contribuind la evolutia profesionala a grupului tinta, iar, in final, la ocuparea efectiva pe piata muncii a 78 de persoane si la posibilitatea crearii de noi locuri de munca. Concret, 517 persoane vor beneficia de consiliere psihologica, motivationala si de orientare in afaceri, dintre care 427 vor dobandi competente antreprenoriale, iar 90, in utilizarea calculatorului. 120 de persoane din cele 517 vor simula apoi crearea efectiva a unui business, pornind de la idee, pana la proiectarea si testarea viabilitatii unei afaceri. In final, 78 de persoane vor fi sprjinite in demararea a 78 de afaceri, prin selectarea formei juridice, inregistrarea entitatii si asistenta privind gestionarea resurselor umane.

„Antreprenor 4×4 cu tractiune integrala” este un proiect cu o durata de implementare de 18 luni si un buget total de 4.753.660,10 lei, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”.

Informatii suplimentare:
Radu Meirosu – tel. 0754.238.263