Campania pentru schimbarea atitudinii sociale privind grupurile vulnerabile continua!

Campania pentru schimbarea atitudinii sociale privind grupurile  vulnerabile continua!

In luna august, Asociatia Catalactia – filiala Teleorman impreuna cu Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala (CAIES) si Crucea Rosie Vrancea continua campania pentru schimbarea atitudinii sociale privind grupurile vulnerabile din cadrul proiectului “Incluziv pentru piata muncii”.
In cadrul campaniei se vor desfasura o serie de intalniri de informare pe tematica facilitarii accesului pe piata muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile si necesitatii dezvoltarii abilitatilor si calificarilor acestora. Participantii la aceste intalniri vor fi reprezentanti ai administratiei publice locale, reprezentanti ai ONG-urilor, ai institutiilor publice/private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare. intalnirile vor avea loc in mai multe localitati din judetele Teleorman si Vrancea.
In cadrul intalnirilor va fi diseminat Manualul de interventie privind nevoile specifice ale grupurilor vulnerabile pe piata muncii – modele de buna practica, cu focus asupra persoanelor cu dizabilitati, romi si femei, elaborat in cadrul proiectului.
Proiectul “Incluziv pentru piata muncii” este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si vizeaza dezvoltarea competentelor si calificarilor de baza pentru 774 de persoane vulnerabile din regiunile Sud-Est si Sud Muntenia.