Chestionar pentru mamici si viitoarele mamici din regiunea Bucuresti – Ilfov

Chestionar pentru mamici si viitoarele mamici din regiunea Bucuresti – Ilfov

Dragi mămici și viitoare mămici,
Vă invităm să răspundeți la intrebările din chestionarul de mai jos: http://www.isondaje.ro/sondaj/393153695/.
Răspunsurile voastre sunt necesare pentru realizarea unui studiu privind situația actuală a accesului mamelor, viitoarelor mame sau femeilor care s-au dedicat ingrijirii altor membri ai familiei pe piața muncii in regiunea București – Ilfov.

Studiul va fi realizat in cadrul proiectului M.A.M.A. – Model Aplicat pentru Maternitate Activă, proiect implementat de către CAIES – Centrul de Analiză și Inovare Economico-Socială, in parteneriat cu Asociația Pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică – Catalactica.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!”.

Proiectul prevede crearea unui sistem durabil de asigurare și consolidare a participării în muncă a 540 de femei din regiunea București – Ilfov, aflate în timpul sau în procesul de întoarcere pe piața muncii după perioada de îngrijire a copiilor sau a altor membri ai familiei. Sunt vizate și femeile tinere care își planifică maternitatea și care se expun, astfel, riscului de a-și pierde locurile de muncă sau de a fi reangajate pe posturi sub calificarea lor și, implicit, mai prost plătite (practică des folosită în rândul angajatorilor din România).

În România, 25% dintre mame nu muncesc (Source: EU-LFS data 2010, ad hoc module ‘Reconciliation between work and family life’) ceea ce înseamnă o pierdere consistentă în PIB, iar tendința este în creștere daca se ia în considerare faptul că pentru 80% dintre acestea, costurile formale de îngrijire (serviciu tip creșă) sunt prea mari. De asemenea, România se află printre țările cu cele mai mici rate de ocupare în rândul femeilor, de doar 52% față de media europeană de 58,5%.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul proiectului: http://babyoffice.ro/.