Proiect „Femeia – de la miscarea sufrageta la secolul XXI”

Proiect „Femeia – de la miscarea sufrageta la secolul XXI”

Obiectiv general
Facilitarea accesului egal la ocupare si promovare a 850 de femei cu grad ridicat de vulnerabilitate fata de responsabilitatile familiale, din regiunile Bucuresti Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia.

Astfel, 850 de femei din mediul urban si rural, din 3 regiuni de dezvoltare (Bucuresti Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia) vor beneficia de servicii vizand consolidarea accesului egal pentru toti pe piata muncii, 550 de femei vor participa la programe de formare profesionala (calificare), 300 de persoane vor parcurge un program de dezvoltare a competentelor antreprenoriale, 100 de persoane (dintre cele participante la programe de antreprenoriat sau programe de calificare) vor dobandi cunostinte despre tehnologia informatiei, 30 de femei participante in proiect isi vor infiinta propriile entitati juridice, crescandu-si astfel, independenta financiara.

Obiective specifice

  • Sensibilizarea opiniei publice cu privire la drepturile femeilor, practicile discriminatorii, marginalizarea si excluderea sociala la care pot fi supuse, prin organizarea unei campanii complexe de comunicare si informare „Ai un cuvant de spus, ai dreptul la egalitate de sanse!”
  • Eliminarea barierelor discriminatorii pe criterii de gen cu care se confrunta in special femeile care intra sau revin pe piata muncii dupa perioade prelungite de ingrijire si sustinere a copiilor si familiei, prin imbunatatirea nivelului de participare pe piata muncii a 850 de femei, in cele 3 regiuni (Bucuresti Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia).
  • Constientizarea si consolidarea atitudinii pozitive faza de cultura antreprenoriala prin stimularea a 300 femei cu idei si initiative sa depaseasca stereotipurile existente si sa-si dezvolte competentele, abilitatile si comportamentul antreprenorial prin participarea la un program de formare antreprenoriala si crearea a 30 de entitati economice in regiunile Bucuresti Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia.

Principalele ocupatii pentru care vor fi organizate programe de formare: Lucrator hotelier cod N.C. 5121.2.2., Administrator pensiune turistica cod N.C. 5121.2.4., Bucatar cod N.C. 5122.2.1., Ospatar cod N.C. 5123.2.1., Lucrator in alimentatie cod N.C. 5123.1.1., Camerista cod N.C. 5142.1.1., Agent de curatenie cod N.C. 5149.1.1., si serviciilor de tip casnic/social: Ingrijitor copii cod N.C. 5131.1.1., Infirmiera cod N.C. 5132.2.1., Baby sitter cod N.C. 5133.1.1., Ingrijitor batrani la domiciliu cod N.C. 5133.1.2., Lucrator social cod N.C. 5139.2.2., Mediator sanitar cod N.C. 5139.2.1.

Regiuni: Bucuresti Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia

Website proiect: www.femeia21.ro